Meer dan huiswerk: creatief gebruik van een kinderbureau in huis

Wonen door Zita

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Een fijne thuisomgeving hoort daar ook bij en zeker ook een fijne kamer. Iets wat ieder kind wel waardeert, is een fijn bureau om aan te tekenen, knutselen of huiswerk te maken. Een kinderbureau hoeft echt niet saai te zijn en is zeker niet alleen bedoeld voor huiswerk. Sterker nog, het is ook een meubelstuk dat zowel praktisch af stijlvol is, voor jou én voor je kind. Wij vertellen je alles over dit innovatieve meubelstuk voor kinderen.

Stijlvol én praktisch kinderbureau

Als we het hebben over een stijlvol én praktisch kinderbureau, zoals De Clover Living Wall Desk, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo’n bureau bestaat uit drie onderdelen: het bureau zelf, het krukje met wat opbergruimte en het magnetische wallboard. Stop in de opbergruimte bijvoorbeeld tekenspullen of spelletjes en hang aan het wallboard de tekeningen die ze zelf hebben gemaakt. Alle drie de onderdelen vormen een mooi geheel, maar de onderdelen zijn ook los te bestellen. Handig, toch? In plaats van dat je kind alleen huiswerk maakt aan een bureautje, is er dus ook de mogelijkheid om te kleuren, tekeningen op te hangen of speelgoed te bewaren. Ideaal voor ieder kind.

Eigen plekje voor je kind

Heeft je kind nog niet echt een eigen plekje waar ze de mogelijkheid hebben om te leren, spelen en knutselen? Dan is dit hét moment om daar verandering in te brengen. Maak van het kinderbureau een eigen plekje voor je kind. Ze kunnen samen of alleen aan het bureau huiswerk maken, tekenen of spelletjes spelen. Hang aan het bureau samen met je kind leuke versiering of lampjes om het helemaal af te maken. Zo kijkt je kind er iedere keer weer naar uit om naar hun bureau te gaan en hier tijd door te brengen.

clvoer living

Passend bij jouw smaak

Veel kinderbureaus zijn simpel en praktisch, maar we willen natuurlijk graag een kinderbureau dat past goed past bij de rest van de kamer. Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je kind. Hoe leuk is het als zij hun kamer ook prachtig vinden? Gelukkig zijn er verschillende mooie kleuren waaruit je kiest die perfect passen bij de kinderkamer. Het fijne is dus dat je het bureau helemaal aan jouw stijl aanpast, waardoor het een uniek kindermeubels is voor jou en je kinderen.

De juiste afmetingen

Bij een kinderbureau gaat het niet alleen om hoe het eruitziet, maar het gaat ook om hoe functioneel het is. Een kinderbureau dat in hoogte verstelbaar is, is dat ook ideaal voor jou en je kind. Je kind groeit mee met het bureau, waardoor ze en jarenlang plezier van hebben. En dat is dan weer gunstig voor jou en je portemonnee.

Meer dan huiswerk

Zoals je ziet kan een kinderbureau veel meer dan huiswerk zijn. Het is niet alleen een meubel, maar het is een plek voor je kind waar ze hun creatieve vrijheid kunnen uiten. Van huiswerk maken tot knutselen, van spelletjes spelen tot schrijven. Het is allemaal mogelijk als je kiest voor het juiste kinderbureau.