De betekenis van de 6 meest voorkomende dromen

Psyche & spiritualiteit door Zara

Ondanks dat het niet helemaal duidelijk is waarom we dromen en wat de betekenis echt is, is er wel veel bekend over de interpretaties van de meest voorkomende dromen. De diepere gedachte achter je droom kan namelijk iets zeggen over jouw dagelijkse leven. 

1. Tanden die uitvallen

Deze droom komt ontzettend vaak voor. Je knarst je tanden net te hard en ze vallen er gemakkelijk, stuk voor stuk, uit. Je verliest zelfcontrole en bent ineens erg kwetsbaar. Deze droom kan meerdere betekenissen hebben.

Je zou het niet verwachten, maar als je tanden uitvallen in je droom, kan dit te maken hebben met je eigen perceptie van je uiterlijk. Ben je bezorgd over je aantrekkelijkheid?

Het kan ook indiceren dat je onzeker bent over je eigen kwaliteiten. Als je bijvoorbeeld een blauwtje hebt gelopen, of je zorgen maakt over hoe goed je ergens in bent.

2. Achtervolgd worden

Achtervolgd worden in je droom komt over het algemeen ontzettend veel voor. Het is niet altijd duidelijk door wie, en degene die je achterna zit is niet altijd zichtbaar. Soms is het enkel een gevoel waarvan je weet dat je ervan moet ontsnappen.

Deze droom kan betekenen dat je iets in je leven probeert te ontwijken. Afhankelijk van door wie je wordt achtervolgd, kan dit het volgende betekenen:

Als je wordt achtervolgd door een dier, dan verstop je je voor je eigen boosheid of passies in het leven.

Als je wordt achtervolgd door een onbekende, kan dit staan voor een trauma uit bijvoorbeeld je kindertijd.

Als iemand van het andere geslacht je achtervolgd in je droom, ben je wellicht bang voor de liefde of zit je nog met een vorige relatie in je hoofd.

3. Kunnen vliegen

Als je in je droom kan vliegen, geeft dat een gevoel van vrijheid. Vlieg je in je eentje? Dan ben je onafhankelijk en zelfverzekerd. Maar vlieg je ergens van weg? Dan wil je aan een bepaald gevoel ontsnappen.

Lees ook: Deze sterrenbeelden fantaseren over hun ex tegenkomen

4. Vallen

Het komt vaak voor dat mensen vallen in hun droom. Of het nu van een klif is, of van een kleinere hoogte. Dit staat symbool voor angsten die je hebt in je dagelijkse leven, als het bijvoorbeeld op werk of in de liefde niet zo goed gaat. Dit is een teken dat je jezelf wat meer mag laten gaan om nog meer van het leven te genieten.

5. Naakt zijn in het openbaar

Op de gekste openbare plekken ineens naakt opdagen, zoals op je werk of op school, kan betekenen dat je bang bent om je kwaaltjes te laten zien aan de buitenwereld.

6. Vreemdgaan 

Ga je zelf vreemd in je droom, of gaat jouw partner vreemd in je droom? Geen reden om dit te serieus te nemen. Dit staat zeker niet gelijk aan de realiteit en hoef je niet op te vatten als een onbewust teken dat jij of je partner vreemd (zal) gaan. Het is normaal om de grenzen van de realiteit te testen in de droomwereld.

Wat deze droom jou vertelt, is dat jij of je partner meer wilt halen uit de relatie op dit moment. Misschien komt een van jullie op dit moment nog iets tekort, of worden de behoeften niet duidelijk genoeg gecommuniceerd naar de ander.