Wat jouw huis interieur zegt over je persoonlijkheid

Wonen door Zara

Het is volkomen logisch dat de indeling en decoratie van jouw huis iets zegt over jouw persoonlijkheid. Het is immers een weerspiegeling van jouw smaak en karakter. Wat kunnen we gebaseerd op je interieur zeggen over jou?

Druk bureau

Zit jouw bureau altijd vol met net te veel spullen, die daar eigenlijk niet echt horen? Dit is een goed teken dat je het als echte multitasker ver gaat schoppen in je leven. Je houdt veel ballen hoog en gaat zeker je doelen behalen.

Is je bureau daarentegen juist ontzettend schoon, dan ben je een betrouwbaar, georganiseerd en hardwerkend persoon.

Veel familiefoto’s 

Familiefoto’s zijn onmisbaar in je huis als een warmhartige familiemens. Dit betekent dat je het fijn vindt om terug te kijken naar je oude herinneringen, en maakt jou een dankbaar en nostalgisch persoon.

Heb je juist weinig familiefoto’s? Dan waardeer je het juist meer om nieuwe herinneringen te creëren en ben je sociaal ingesteld.

Veel knusse hoekjes 

Als je er alles aan doet om elk hoekje in huis gezellig en knus te maken, kan dit betekenen dat je houdt van een rustig leven. Dit zul je sneller vinden in het huis van een introvert, die meer waardering heeft voor een rustige plek om iets voor zichzelf te doen.

Minimalistisch ruimtes

Een wat kale, minimalistische open ruimte kan een teken zijn dat je bang bent voor toewijding. Je bent besluiteloos en kiest er daarom voor om je nog niet te binden aan bepaalde meubels of decoratie, bang om verkeerde lange termijn keuzes te maken.

Plaatsing van je banken 

Hoe je de huiskamer indeelt, geeft iets weg over hoe sociaal je bent. Staan de banken en stoelen meer naar elkaar toe, in tegenstelling tot de televisie? Dan maak je het makkelijker voor je gasten om met elkaar te praten en ben je meer van sociale aard.

Veel cocktailglazen, servies en andere keukenmiddelen

Wie voorbereid is op veel bezoek, heeft alles in huis om een geweldige host te zijn. Wie hier veel van heeft, is een echte entertainer. Waarschijnlijk vind je het ook leuker om zelf te koken in plaats van vaak uit eten te gaan.

Lees ook: Maak deze lekkere mocktails tijdens jouw volgende girlsnight

Veel planten

Heb je veel planten in huis? Dan beschik je over zorgzame, empathische kwaliteiten. Mensen met groene vingers zijn erg geduldig en vriendelijk.

Kaarsen door het hele huis

Hoewel een kaars een algemeen decoratiestuk is, staan veel kaarsen in huis voor ambities. Iemand die veel (geur)kaarsen heeft, weet een goede sfeer te creëren, wat leidt tot productiviteit.

Veel boeken

Deze is voor de hand liggend: iemand met veel boeken in huis is erg leergierig, reflectief en open-minded. Je waardeert nieuwe kennis en staat open voor nieuwe ervaringen.

Persoonlijke items 

Laat je veel personaliseren in je huis, zoals in je decoratie? Dan ben je trots en heb je een sterke connectie met je verleden. Je bent erg dankbaar en niet bang om je trots aan anderen te laten zien. Ook is iemand met veel gepersonaliseerde decoratie echt een familiemens.