Gebruik deze tips om de beste Instagram foto’s te maken

Vrije tijd door Linde

Een mooie Instagram foto maken is soms nog best een klusje. Je wil een aesthetic foto maken maar het lukt niet helemaal. Wij snappen dit helemaal. Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten voor een leuke Instagram foto.

Lees ook: 70x leuke Instagram captions die je kan schrijven onder een zomerse post

Feed

Voordat je een Instagram foto neemt of wil posten, is het belangrijk dat je denkt aan je feed. Dat is de hele pagina van je Instagram. Je wil dat deze qua kleur goed bij elkaar past. Blauw, wit en grijs passen bijvoorbeeld mooi bij elkaar of geel, oranje en rood. Denk voordat je foto’s post dus aan je feed zodat deze een mooi geheel is.

Licht

Goed licht maakt je foto. Maak je foto’s in daglicht voor het mooiste effect. Met tegenlicht lijkt je foto een slechtere kwaliteit te hebben, ontwijk dit dus. De flits van een telefooncamera is meestal niet erg mooi. Je ogen worden rood in de foto, of het licht is gefocust op je gezicht waardoor de omgeving zwart lijkt. Bij foto’s in het donker wil je dus een aparte lichtbron meenemen, in plaats van de flits van je telefoon.

Bewerken

Je hoeft geen fotoshop pro te zijn om je Instagram foto’s goed te bewerken. Er zijn veel apps waarbij je leuke filters hebt, of je foto subtiel bewerkt. VSCO is bijvoorbeeld een goede app om je foto’s mee te bewerken. Heb je een iPhone? Gebruik dan de “wijzig” optie, hiermee maak je je foto mooier op een simpele manier. Bij het bewerken van je foto’s is er geen goed of fout. Kijk wat jij mooi vindt of zoek tutorials op TikTok en YouTube.

@lolabellla i think i like it #fyp #photoediting #instagrampictureidea #iphoneeditinghack ♬ original sound - poussy fire🔥 - lexxz

Compositie

Bij een Instagram foto denk je er misschien niet zoveel bij na, maar compositie is erg belangrijk om op te letten bij het maken van foto’s. Er zijn verschillende goede composities die gebruikt worden. Een compositie die makkelijk te onthouden is, is de regel van derden. Bij de regel van derden zet je het onderwerp van je foto in het rechter- of linkerdeel van de afbeelding. Hierdoor blijft twee- derde open en geeft een fijn beeld om naar te kijken

@cameronradice Master the Rule of Thirds! Its really just a guidline ;) #photographytips #composition #photohacks #learnphotography ♬ original sound - Cameron Radicé

Kwaliteit

Een telefoon met lage camerakwaliteit maakt geen mooie foto’s. Een telefoon met goede camera is dus een must have voor mooie foto’s. Wil je foto’s op een hoger level nemen? Koop dan een digitale camera. Digitale camera’s gaan viraal op TikTok en de foto’s hiervan zien er super uit. Een digitale camera hoeft niet duur te zijn, je vindt tweedehands ook goede camera’s voor een nog betere prijs.

Maak veel foto’s

De perfecte Instagram foto maak je niet in één keer. Neem heel veel foto’s, de minder leuke verwijder je achteraf toch wel.

Wees creatief

Eens in de zoveel tijd een selfie is leuk, maar denk ook out of the box bij het maken van Instagram foto’s. Voor een originele Instagram foto experimenteer je met filters, locatie en poses.

Inspiratie: