Zo word je een sterke onafhankelijke vrouw

Vrije tijd door Vrouwen redactie

We willen allemaal sterk en fearless zijn, maar helaas zijn wij vrouwen niet allemaal geboren met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Met een flinke scheut assertiviteit is ook niet iedereen gezegend. Dat komt eigenlijk best goed uit! Sterke vrouwen hebben zichzelf namelijk ontwikkeld en proberen de beste versie van zichzelf dag in dag uit te zijn.

Wij gaan je helpen om zo’n vrouw te worden. Probeer jezelf de volgende veertien gewoonten aan te leren.

1. Geef je eigen fouten toe.
Sterke vrouwen schuiven de schuld niet in de schoenen van een ander. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen misstappen.

2. Leer van het verleden in plaats van erin te blijven hangen.
Blijf niet achter in het verleden, laat die waar hij hoort: achter je. Daar is toch niets meer aan te veranderen. De toekomst daarentegen is nog ongeschreven.

3. Zet je gezondheid voorop.
Echt wijze vrouwen weten dat ze zo sterk zijn als hun lichaam. Daarom is het belangrijk om psychisch én fysiek fit te zijn.

4. Wees niet bang om grote veranderingen door te voeren.
Krachtige vrouwen zijn niet bang om opnieuw te beginnen. Ze gaan niet mee met de menigte en durven zelf (andere) beslissingen te nemen. Zie het als een uitdaging om verder te groeien.

5. Wees trots op anderen in plaats van hen neer te halen.
Pesten, roddelen en mensen neerhalen is iets wat zwakke mensen doen. Het vergt echte daadkracht om anderen te helpen met het bereiken van hun doel.

6. Accepteer kritiek.
Niemand is perfect. Je moet een sterk karakter hebben om goed met kritiek om te kunnen gaan, zonder meteen in de verdediging te gaan.

7. Ontwikkel jezelf.
Echte fearless vrouwen grijpen iedere kans om bij te leren. Daar zijn ze nooit te oud voor. Realiseer je dat niet iedere vrouw op deze wereld de luxe heeft om zichzelf te kúnnen ontwikkelen…

8. Ga confrontaties niet uit de weg.
Het is makkelijk om je hoofd voor problemen in het zand te steken. Maar ze zullen zichzelf niet oplossen. Het is stoerder om de confrontatie aan te gaan, ongeacht hoe het afloopt.

9. Weet wat je waard bent.
Ken jezelf en je zelfwaarde: in het sociale en bedrijfsleven. Vraag naar salarisverhoging of andere beloningen, als je die verdiend hebt. O ja, aan half geïnteresseerde mensen heb je niets. Die ben je liever kwijt dan rijk.

10. Loop weg van situaties die je niet vertrouwt.
Weet wanneer je moet vertrekken. Het kan moeilijk zijn om weg te lopen, maar het is wel de juiste keuze als je merkt dat het geen zuivere koffie is.

11. Zet jezelf op nummer één.
In een vliegtuig word je geïnformeerd dat je eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten, voordat je een ander helpt. Dat geldt ook in het dagelijks leven. Leer eerst van jezelf te houden voordat je je op anderen stort.

12. Denk na voordat je iets zegt.
Emoties hebben de overmacht bij veel mensen. Zij vergeten vaak na te denken voordat zij hun mond opentrekken. Echte vrouwen weten beter en denken over de consequenties na.

13. Blijf beleefd als je het ergens niet mee eens bent.
Iedereen heeft een mening, maar niet iedereen kan deze respectvol onder woorden brengen. Onafhankelijke vrouwen kunnen dit wel, zelfs als ze het ergens niet mee eens zijn.

14. Reflectie van confrontaties.
Vervelende uitspraken als: ‘Zie je nou wel.’ en ‘Ik zei het je toch!’, voorkom je liever. Je mag best fouten maken. Dat is oké, want je bent een mens. Het belangrijkste is hoe je ermee omgaat. Als je maar groeit en vooruitkomt als persoon.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron